Amppariunelmia

Amppariunelmia. Kuva: Adrián Pérez.
Amppariunelmia. Kuva: Adrián Pérez.

En ole eläissäni omistanut moottoripyörää ja tässä iässä ei oikeastaan tee enää edes mieli. Kaikki rauhallinen meno on mieleen, siksi ajelenkin pääsääntöisesti sätkällä. Ilmeisesti sain tuolla Raid 2 PAPP kierroksella, plokimuseon pihalla vanhoja mopoja katsellessa jonkinlaisen herätyksen jo aiemmin esiintyneeseen skootterikuumeeseen.

Netin ihmeellistä maailmaa tutkiessani, totesin että jos tallissa on rättäri, niin skootterikaan ei voi olla mikään muu kuin se symbolinen skootterin perikuva, eli aito Vespa. Tietysti jokin harvinainen  laite voisi olla mielenkiintoinen, mutta varaosien saanti silloin taas hirmuisen paljon hankalampaa.

Unelman toteuttamista olen päättänyt vaikeuttaa sillä että pitäisi löytää kohtuuhintainen projekti Vespa, mieluiten vuosimallia 1968 ja värinä Orange 908 tai 910. En vielä edes löytänyt netin kätköistä tietoa, onko kyseisenä vuonna valmistettu tuota väriä ja jos on, niin kumpaa väriä ja mitä malleja. Oma kysymyksensä on sitten onko sellaisia olemassa alkuperäisinä Suomi tuonteina vai löytyykö niitä vain ”Eurooppa” versioina.

Tosin jos sopia yksilö löytyisi, niin saattaisin tinkiä väritä tai vuosimallista, oleellista kuitenkin että laite olisi 60- tai 70-lukuinen, perinteinen 2-tahtinen. Nuo uudet automaattivaihteiset nelarit  ei säväytä.

Kuva: Adrián Pérez.