Onko sätkäsi talvisäilytyksessä kylmässä tallissa?

Moni meistä joutuu säilyttämään kuljintaan talvisäilössä kylmässä tallissa tai katoksessa. Tästä syystä myös moni kunnostus operaatio jää odottamaan kevään ensimmäisiä aurinkoisia päiviä, kun voi ropata pihalla.

On kuitenkin juttuja joita on helppo tehdä myös nyt kaamosaikaan. Juttuja jotka lisää ajomukavuutta ja sekä fiilistä melkoisesti. Mikset siis raahaa penkkejä olohuoneen lattialle ja kunnosta ne revenneet pohjakankaat ja katkenneet kumit nyt.

Kunnostuksen voi tehdä penkkikerrallaan, kaikki tarvittavat tarvikkeet löytyy Ranskalaiset.fi verkkokaupasta.

Tarkista ennen aloitusta, mitä tarvikkeita tarvitset. Useimmiten tarvitaan uudet pohjakankaatpenkinkumeja ja vaahtomuovit verhoilun alle. Omissa projekteissani vanhat vaahtomuovit ovat irroituksen jälkeen pientä silppua, joten ne olen joutunut uusimaan. Uudet olen kiinnittänyt sprayliimalla penkin rungon reunoihin, jotta eivät pääse liikkumaan verhoilun alla.

Penkinkumeja menee 50 kpl per penkki (yhden henkilön paikka) eli neljä pussia, jos korjaa kaikki penkit. Itse olen uusinut kaikki ja käyttänyt vanhoja ehjiä lisäkumeina, niin penkki kestää raavaammankin kaverin painon paremmin.

Itse verhoilun uusimistarve riippuu sen kunnosta. Pahasti rikkinäinen verhoilu kannattaa uusia, mutta likaantuneesta saattaa saada hyvän pyöräyttämällä irtopäälliset pesokoneessa. Tämän jokainen tekee omalla vastuulla, lopputulos voi olla hyvä tai sitten edessä on uuden verhoilun hankinta. Itse pesin harmaat Charleston -mallin verhoilut onnistuneella lopputuloksella.

Pesukoneessa pesty 2CV penkin verhoilu
Pesukoneessa pesty 2CV penkin verhoilu

VINKKI: Kosteudenpoisto talvisäilytyksessä

Marketin on pullollaan kalliita kosteudenpoistolaitteita, jotka on tarkoitettu veneiden, asuntoautojen ja harrasteautojen talvisäilytykseen. Niksipirkka ratkaisu: Älä enää heitä sukkia roskikseen sen takia, että toisessa on reikä tai se on kadunnut. Täytä pariton sukka silicagel kissanhiekalla, jota saa marketista edullisesti ja solmi sukan varsi. Heitä sukka penkin alle. Vaihda hiekkaa aina silloin tällöin, niin toiminta jatkuu. Siligagel kissanhiekka poistaa myös hajuja.