Suomen surkein netti-TV, MTV katsomo

Joulu tuli ja jollottaa! Aattoiltaa odotellessa tuli tyttären kanssa katsottua netti-TV:stä ajankuluksi sopivia ohjelmapätkiä. Itse en normaalisti turvaudu lainkaan TV3:sen tarjontaan, joten kokemusta Katsomon toiminnasta on tosi vähän.

Aloitimme kuitenkin katselun jo aatonaatto iltana, mutta emme katsomosta vaan aloitimme katsomaan Yhdysvalloissa pyörivää Siren-sarjaa, tämän katsomiseksi tarvitsemme tietysti F-Securen loistavasti toimivaa Freedom palvelua sillä, sarja ei ole tarkoitettu katsottavaksi Suomessa. Freedomilla teimme kuitenkin pikamatkan Yhdysvaltojen länsirannikolle, jolloin pääsimme seuraamaan sarjaa Hulu-palvelun avulla.

Hulu on siis jenkkiläinen nettiTV -palvelu, jonka tuolla päivän kokeilulla todellakin toimii. Sarjan jakson aikana (45min), palvelu näyttää 5-6 mainosta, yksi lyhyt mainos kerrallaan. Mainos alkaa ennalta aikajanalla merkityskohdassa ja mainos alkaa heti. Ohjelma myös jatkuu heti mainoksen jälkeen ilman mitään preloaderin katselu. Systeemi todellakin toimii!

Joulupukkia odotellessa päätimme sitten katsella Katsomosta Suomen Surkeinta Kuskia ja pääsimme samalla kokemaan päinvastaisen katselukokemuksen. Katsomo näyttää mainoksia hieman harvemmin, mutta mainosten toteutus on kaikkea muuta kuin katsoja ystävällinen. Mainostauko alkaa sillä että katsotaan viisi sekuntia preloader ympyrää ja sen jälkeen alkaa mainos. Mainoksia tulee yhdellä katkolla 4-6 kappaletta ja joka välissä katsotaan tuota preloader ympyrää. Eikö nykytekniikalla pystytä seuraava mainosta lataamaan puskuriin edellisen pyöriessä? Ei näytä onnistuvan ainakaan Katsomolla.

Onneksi itse katselemani saksalaiset poliisarjat tulee Ylen Areenalta, jossa ei ole mainoksia ja toimii Apple TV:llä muutenkin kuin ”junan vessa”.

Hyvää Joulua kaikille!