Askartelupäivä – Uutta ja vanhaa

Viikonlopun aikana askarreltiin Nyytisten parissa, mutta myös vähän muutakin. Kesäporo retkelle lähdettäessä piti liimata Hertan peppuun FIN-tarra, kun ei ole EU-kilpeä enää. Tästä muistui mieleen yksi hanke, joka on nyt nytkähdellyt askele askeleelta eteenpäin.

Muistatte varmaan ajan, kun SF-merkki autoissa oli sellainen valettu alumiininen kyltti. Kylttejä oli kahta kokoa iso autoon ja pieni moottoripyöriin. Valaminen alumiinista ei ole helppoa kuin kiinalaisten Youtube-videoissa, joissa tehdään hiekkamuotti ja parin minuutin päästä on valmis tuote käsissä.

Tällä kertaa tehtiin toisin, Hy-Rin porukkaan ilmaantui viime kesänä kaveri, joka tuntee 3D-tulostuksen kuin omat taskunsa. Ajatus oli ollut minulla jo aiemmin, mutta osaavaa tekijää ei ollut tiedossa. Halusin siis pienen MP-kokoisen SF-kyltin, joka sopii mainiosti sätkän rekisterikilven viereiseen tyhjään tilaan, isokin sopii, mutta ei näytä graafiseen silmään hyvältä. Ja koska SF-kyltti ei ole enää virallinen, tarvittiin myös uusi FIN-versio.

Kaikki alkoi näistä 3D-tulostetuista aihioista. Aihiot on lasikuula puhallettu, jotta maali tartuu paremmin.
Sitten suihkittiin päälle Mastonin valkoista maalia, joka ei peittänyt mitään. Sen päälle SP-automaalien tekemää AC088 automaalia, joka toimii niinkuin maalin pitääkin.
Päästiin vaiheeseen, jossa kirjaimet maalattiin Revellin pienoismalli maalilla mustaksi.
Lopuksi alumiinin väristä Rewelliä reunoihin ja päälle pari kerrosta kirkasta lakkaa. Itse olen tyytyväinen lopputulokseen vaikka seuraavat tehdäänkin toisin.

Tämä oli ensimmäinen kokeilu, josta oppi paljon, esimerkiksi:

  • Mastonin spraymaalit on tosi huono laatuista
  • ensimmäinen kerros olisi pitänyt maalata vannehopealla
  • jonka jälkeen olisi ollut helpompi maalata valkoinen ja musta syvennyksiin

Ostaisitko aihion omiin askarteluihisi, jos tuote olisi myynnissä ranskalaiset.fi tai italialaiset.fi verkkokaupassa?