Vaihdetaanko puola?

Muistatko mikä oli yleisin tekninen vika viime kesäisellä Kesäporo retkellä? Kyllä, useimmiten ongelmia aiheutti ylikuumentuneen puolan aiheuttama starttaus ongelma.

Uuden hyvän puolan ensiokäämin vastus on 4,2 ohmia, tämä todettiin useaan otteeseen Kesäporo retkellä. Jaakko Tuomisto mittaili ongelma puolia ammattikäyttöön tarkoitetulla Fluken yleismittarilla. Sisäisen resistanssin laskiessa alla 4,0 ohmin, alkaa kuumenemisongelmia esiintyä. Kun vastus oli 3,9 ohmia, oli helteellä puolan vaihto pakollinen tai tuntien odotus että puola jäähtyy. Ensiokäämin vastuksen voit mitata irroittamalla puolan + ja – johtimen ja mittaamalla ko. navoista. Älä kuitenkaan heitä huonoksi todettua puolaa roskiin, sillä halvat markettimittarien arvot heittää nain pienissä vastuarvoissa melkoisesti.

Ylikuumentuneen puolan vaihto viileään varapuoleen siirsi ongelma seuraavaan käynnistykseen. Burton tarjoaa nyt helppoa ratkaisua puolan vaihtoon, tilaa nyt uudet pikalukituksella olevat kiinnikkeet. Tuote löytyy ranskalaiset.fi sivuilta.