Helposti käyntiin seisonnan jälkeen – Primavera 1973

Vespa Primavera 1973

Rauhaksi nimetty Vespa Primavera vuodelta 1973 on seissyt edellisellä omistajalla kaksi vuotta. Käynnistystalkoot alkoi kaasuttimen avauksella ja puhdistuksella. Vanhat bensat oli jäänyt kaasuttimeen ainakin ”tuoksusta päätellen. Puhdistuksen jälkeen itse käynnistys oli helppo homma.

Tankkasin tyhjään tankkiin pienkonebensaa, paremman syttyvyyden ja säilyvyyden takia. Ajokausi ei kuitenkaan ala ihan vielä. Tankin ja kaasarin välinen polttoaineletku piti vahtaa uuteen. Hyvältä näyttänyt vanha letku oli hiljaittain vaihdettu, mutta ilmeisesti huonosti uusille alkoholipitoisille polttoaineille sopiva, koska oli täysin kovettunut.

Bensahana auki, käynnistysrikastin auki ja polkaisu. Ensimmäisellä ei mitään, toisella lupasi ja kolmannella Rauha jäikin jo käymään. Aika hyvin parin vuoden seisonnan jälkeen. Kaasutin vaatii vielä säätöä. Neulaventtiili oli huonkuntoinen ja täytynee uusia. Kierrokset kaasuttelun jälkeen jää korkeaksi pitkäksi aikaa. Kaasukahva ja vaijeri näyttää palauttavan kuitenkin normaalisti.

Homma jatkuu neulaventtiilin metsästyksellä…