Etupyörän laakereiden vaihtoa

Rauhan laakerit lähdössä lepoon
Ihan näin huonossa kunnossa laakerit ei ollut, tässä pari kertaa tallin lattialla pyörineenä.

Scooter Centerin lähetys saapui ja paketista löytyi valmiiksi puretun Rauhan etupyörän laakerien vaihtoon tarvittavat varaosat. Oli tullut hieman ylimääräistäkin, en tiedä miksi olin ulompaa laakeria ja stefaa tilannut kaksi. Tarviiko joku?

Kasaus olikin helppo ja nopea homma, laakerit meni paikalleen ilman kohtuutonta väkivaltaa, eikä tarvinnut käyttää edes lämmitys-kylmennyskikkoja. Kuinkahan pitkään tuollainen laakeri normaalisti kestää? Rauhan mittarissa on nyt 25 000 kilometriä. Olinko ensimmäinen laakerinvaihtaja vai onkohan jouduttu vaihtamaan jo monta kertaa?

Laakerinvaihdon mittarin lukema
Olikohan ensimmäinen etupyörän laakerien vaihto? Vai liekkö tehty jo monta kertaa.

Samassa paketissa oli myös uusi kytkin, mutta sen vaihto alkaa vasta sitten kun tuhannen osina oleva Hertta Rouva on kasassa. Tosin sekin on tarkoitus saada läjään ennen Vappuajoja, toivottavasti!

Hertta kaipaa etuakselia
Pari osaa etsii vielä paikkaansa.

Etuakseli on viimen viikonloppuisen korjaustapahtuman jäljiltä lähes uuden veroisessa kunnossa ja odottaa nyt paikalleen laittoa. Samaa odottaa mmyös muutama muu osa, jotka on irroitettu, jotta etuakseli saatiin irti ja pari muuta huoltokohdetta esille.

Etuakseli kunnossa odottamassa asennusta.
Etuakseli kunnossa odottamassa asennusta.