Onnistunut pyöränlaakeri remontti (kerrankin)

Viikonlopun ohjelmaan oli suunniteltu vasemman puolen etupyöränlaakerin vaihto, lähinnä sunnuntaille kun lauantaille sattui työvuoro. Kahden viikon sairasloman jälkeen työkään ei ollut ihan pelkkä ”nälän aiheuttama pakkoliike”. Jostain syystä virtaa riitti työpäivän jälkeen kummasti. Ensin hain Kalervon Hessulta tarvittavat erikostyökalut työmatkalla. Sunnuntaina on äitienpäivä, joten pientä ylläriä piti suunnitella myös naisystävälle, vaikka ei oma äiti olekkaan. Tosin useamman kivan lapsen hieno äiti kumminkin. Tästäkin yllätyksen rakentelusta selviydyin kotuullisen nopsaan, joten säntäsin talliin valmistelemaan laakerin vaihtoa.

Tällä kertaa kävi niin että homma valmistui samalla reissulla valmistelun kanssa. Pientä jumppaa oli, mutta sain homman kuitenkin tehtyä. Laakerin kiristysrengas ei ottanut auetakseen. Porasin lukituspisteet auki, mutta edellinen vaihtaja oli kiristysrenkaan avannut hakkaamalla jollakin meisselillä, joten erikoistyökalukaan ei oikein istunut. Seurasin Musta Hattuisen Miehen tekemiä ohjeita, mutta laakerirenkaan jouduin poraamaan poikki, koska renkaan kolot oli hakattu meisselillä paskaksi. Onneksi tilasin Sitroselta laakerisarjan lisäksi myös uuden kiristysrenkaan.

Kiristysrenkaan annettua periksi homma kävi kuin leikki ja mikä parasta lopputuloskin oli toivottu. Koeajolla ei kuulunut enää ”jurinoita” oikealle kaartaessa!