Ensi kertaa geokätköilemässä

Ensi kertaa geokätköilemässä

Kuinkahan monesti olen ladannut jonkin geokätköilyohjelman ja koittanut päästä jyvälle homman juonesta. Ensimmäisen kerran kun asiaan tutustuin oli Hyvinkäällä muistaakseni vajaa kymmenen kätköä.

Eilen kaverin (GR1117) poiketessa kahvilla asia tuli taas kerran puheeksi. Rauno avasi hieman lisää asiaa, joka oli jäänyt viime kesältä kaivertamaan. Tuolloin tuli GeoTinken kanssa haettu pari purkkia saaristosta kun olimme tekemässä ”nuotteja” Raid 2 PAPP rättsitikka-ajelulle. Rauno kertoi lähtevänsä sunnuntaina seminaarin päätyttyä kiertämään jotain kätköjä ennen kotiin lähtöä. Tuli avattua suuni, että voisin lähteä mukaan jos pääsisin asiasta hieman paremmin jyvälle. Olemme Raunon kanssa tunteneet toisemme niin pitkään, että kaveri osasi alkaa opastamaan oikealla ”levelillä ja pian oltiinkin juonessa mukana.

Tarkoitus oli kiertää usean kätkön traili nimeltä ”Maa on nii kaunis”. No tuli asuttua tuolla samalla alueella, jonka metsässä nuo kätköt oli joten ei se nyt enää niin kauniilta näyttänyt. Talvi helpotti aloittelijaa mukavasti ja homma lähti kivasti käyntiin mukavassa kevät auringossa. Kaikki trailin 30 purkkia löytyi ja myös bonuspurkki. Samalla haettiin muutaman mysteerikätkö, jotka Rauno oli kotona valmiiksi ratkaissut, samalla alueella kun olivat.

Tuolla metsässä kierrellessä ”piippasi” Raunon puhelin myös infoa, että Hyvinkään keskustan alueella oli julkaistu uusi multikätkö. Meillä oli trailin etsintä vielä kesken, joten emme rynnänneet suinpäin FTF:n (First To Find) toivossa. Paikkakuntalaisena kerroin sen olevan vai noin kilometri kotoani, joten joku lähialueen harrastaja ehtisi kuitenkin ennen meitä. Näin olikin, sillä Raunon tuntema ”Lavskrike” oli sen löytänyt 2o minuuttia julkaisun jälkeen. Mutta olimme kuitenkin toinen ja kolmas, tosin kuten muussakin kilpailumuodoissa vain kulta (FTF) lasketaan.

Hieno ulkoilullinen päivä, tätä kokeillaan vielä toistenkin
XP665