Sätkäläisen katsastustalkoot

Katsastustalkoot
Kolme oranssia kuljinta, keskimmäinen leimaamatta.

Sätkäläisellä oli tällä viikolla katsastustalkoot. Ensimmäisenä oli vuorossa Hulda, valinta oli aivan turhaa varmuuden vuoksi taktikointia. Eli ajatus oli se, että jos Hulda ei jostain syystä menisi katsastuksesta läpi, niin Hertan leima olisi riittänyt juuri yli vapun. Näin vappuajelulle olisi ollut ainakin joku kuljin.

Hulda kuitenkin meni katsastuksesta huomautuksitta läpi kuten odotinkin. Olin ennen katsastusta edellisiltana säätänyt kaikki jarrut. Etujarruihin olis jäänyt pieni heitto, takajarrut oli aivan tasan. Käsijarruun jäi pieni heitto johtuen, hieman jumiivasta oikean puolen säätöruuvista, tuon olisi voinut tietysti korjata löysäämällä aavistuksen oikeata. Hyvin kuitenkin sallituissa rajoissa, joten olkoon. Olkatapit toki rasvasin.

Onnistuneet katsastukset

Kun Huldassa kerran oli leima, niin vuoroon otettiin Hertta. Jos Hertta ei olisi mennyt katsastuksesta läpi, niin vappuajelun kuljin olisi ollut Hulda. Hertan katsastus valmistelut rajoittui valojen tarkistukseen ja pääli pesuun. Unohdin jopa rasvata olkatapit, vaikka syytä olisi ollut. Hertassa kun hieman väljää on. Ehkä osoittain sen takia, että uudet tapit oli jo tilauksessa ja tarkoitus vaihtaa joka tapauksessa. Ne ei vain olisi ehtinyt ennen katsastusajan päättymistä.

Herttakin sai leimansa, takajarruissa oli pientä epätasaisuutta, mutta ei hylkyyn saakka. Täytyy takajarrut säätää ja olkatapit nyt menee vaihtoon, heti kun saadaan ”olkatappimestarin” kanssa aikataulut natsaamaan.

Myös tallipaikka vaihtui, uudessa tallissa molemmat mahtuu saman katon alle.