123/Tune+ testausta Androidilla

Päätin tänään Killan foorumin innoittamana testata 123 Ignitionin Tune+ mallin toimivuutta Android laitteella rättärissäni. Itsellähän tuo on ollut viime kesästä saakka käytössä, mutta vannoutuneena Apple käyttäjänä olen käyttänyt sovellusta vain iOS sovelluksella, joka on toiminutkin kuin jnnan vessa. Ilman mitään ongelmaa.

Tosin noita säätöohjelmia en ole oikeastaan käyttänyt lainkaan, ainoastaan testannut. Hertta on toiminut perusohjelma ja alipainesäädöllä niin hyvin, että mitään tarvetta kikkailuille ei ole ollut. Pari viimeistä talvista matka-ajo kulutustakin on pudonnut alle kuuden litran, ilman mitään erityistä säästöyritystä.

Testilaitteet oli valittettavasti kovin antiikinaikaisia, jotka toi testiin hieman lisähaastetta. Käytössäni on vain vanha Samsungin Tab2 tabletti, johon tehdasversiona tuo Tune+ ei edes asennu. Kyseinen laite on kuitenkin rootattu ja asennettu CyanogenModilla Android 6.0.1. Asennus onnistui ongelmitta Play kaupasta, mutta itse yhdistäminen ”syttyboksiin” tuotti vaikeuksia sen takia, etten osannut lukea näytön ohjeita. Bluetooth yhdistäminen näet vaatii tietysti virran päällä olon, mutta moottori pitää olla sammutettu. Tuota en muistanut puolen vuoden jälkeen.

Testin aikana ohjelma kaatui pari kertaa testin aikana, mutta se ilmeisesti johtui Mobizen ruutukaappaus ohjelman viedessä vanhentuneen laitteen kaikki resurssit. Videon tallennuksen jälkeen kokeilin ohjelmaa ilman tuota Mobizenia, niin ohjelma pysyi normaalisti pystyssä.

123Ignition sytytyslaitteita  Suomessa myy karjetonsytytys.fi ja ranskalaiset.fi.