Kostajan paluu – 2CV-TV

Kostajan paluu – 2CV-TV

Korjaustapahtumissa ja rompepäivillä on ollut puhetta 2CV ilmanpuhdistin koteloon sopivasta normaalista paperisuodattimesta. Missään keskustelussa ei ole tullut loppuun saakka selväksi mikä se sopiva suodatin malli olisi.

Huhujen mukaan oikea suodatin myös mittojen mukaan olisi Tipparellun niin sanottu korkea malli. Tuota ei kuitenkaan ihan helpolla ole enää mistään saatavilla.

Tilaa suodatin Ranskalaiset.fi verkkokaupasta!
https://ranskalaiset.fi/tuote/ilmansuodatin-c1530/

Loppujen lopuksi löysin suomalaisen M-Filterin sivuilta ilmansuodattimien mittataulukon, jossa oli myös auttava hakutoiminto. Tuolla haulla löytyi suodatin jonka mitat olivat mukavan lähellä sätkän vaahtomuovisuodatinta. Laitoin M-Filterin myyntiin meiliä, josko kyseinen suodatin olisi vielä tuotannossa. Ei ollut. M-Filterin taulukosta löytyi kuitenkin automalli, missä tuota on ollut käytössä.

Tuota automallia hyväksi käyttäen löytyikin sitten MANN suodattimien koodi C 1530 ja tuotahan löytyy vielä tukkureiltakin. Suodatin löytyy joistakin Ford merkisistä traktoreista, mutta eniten sitä Suomeen on myyty 70-luvulla Kostajaan. Siis ainakin kaikkien rallimiehien tuntemaan Sunbeam Avengeriin.

Alla olevalla videolla näkyy kuinka suodatin sopii sätkän muoviseen suodin koteloon. Siitä kuinka se siellä toimii raportoidaan myöhemmin.