Nelkun ja kutosen ovet

Mieleeni muistui että joskus käytiin keskustelua Citroën 2CV:n ovien eroavaisuuksista. Tarkoitan siis lähinnä 2CV4 ja 2CV6 korien ovien eroavaisuuksista. Onko nelkun ja kutosen ovissa eroa.

Tässä artikkelissa verrataan ns. välimallinen nelkun ja kutosen ovia. Vanhemmissa nelkuissa on vielä erilaiset ovet.

Herttaa purkaessa ennenaikaiseen 50-vuotis huoltoa varten tarjoutui mahdollisuus tutustua aiheeseen lähemmin. Alkuperäiset nelkun ovet kun ovat irrallaan ja Prinkkilältä hankitut 2CV6 vaihto-ovet myös irrallaan.

Alla olevassa kuvassa Citroën 2CV takaovet seuraavasti. Vasemmalla uusi tehtaan ovi, jonka hain kiltatoverilta vuosia sitten tätä remonttia varten. Keskellä Hertan alkuperäinen nelkun ovi ja oikealla 2CV6 mallista irroitettu vaihto-ovi.

Vasemmanpuoleinen uusi ovi on tämän perusteella 2CV6 mallin ovi. Keskimmäinen ovi, siis Hertan alkuperäinen nelkun ovi poikkeaa sivuilla olevista kutosen ovista ainoastaan ikkunan alareunassa olevan oven kiinniveto lipareen verran. Muutoin ovet ovat identtiset, ainakin omasta mielestäni.

Citroën 2CV etuovet

Alla olevassa kuvassa on kuvattu vierekkäin nelkun ja kutosen etuovet.

Omasta mielestäni nämä etuovet eivät eroa toisistaan millään tavoin. Ainoa kuvassa näkyvä ero on oikeanpuoleisessa Citroën 2CV4:n ovessa oleva vahvike ylemmän saranan kohdalla. Tuo vahvike ei ole alkuperäinen, vaan tuolla lattaraudan palalla on yritetty korjata ilmeisesti oven sovitusta, joka on mitä on kun ovi on ”katkennut” peilin kiinnityksen kohdalta. Näkemäni perusteella myös etuovet ovat keskenään vaihtokelpoisia. Molemmissa ovissa voi käyttää kumpaa tahansa oviverhoilumallia, joko muovikotelolla tai ilman.