Työkalujen ja osien hankintaa…

Päätin poiketa Hy-Ri kahvilta tullessani Motonetissä ja ajaa samalla töiden kautta hakemaan Automecasta tulleen paketin. Oli sen verran painoa paketissa, että ei jaksanut kainalossa eilen kotiin kantaa. Menin oikeastaan Motonettiin hakemaan sitä hiekkapaperia, ja ulostullessani matkassa oli kaikkea muuta kuin ne paperit. Ostoslistalla oli kaikennäköistä, mutta kärryyn kerääntyi vain jotain painavampaa rojua tällä kertaa.

Akuksi piti napata hyllystä Boschin nimellä oleva lyijyläjä, mutta tuo sattui juuri olemaan loppu. Otin sitten saman hintaisen Sznajner Silver Premiumin, jossa kahden vuoden takuu. Olin vastaavan merkkisen ostanut aiemmin johonkin muuhunkin autoon. Näissä tapauksissa auto loppui tai siitä luovuttiin ennenkuin akku antautui.

Piti myös hankkia 3/4 tuuman vääntövarsi ja 32 mm hylsy napamutteria varten, nuo isomman pään työvlineitä kun ei oikein tahdo pakista löytyä, niin keräillään pikkuhiljaa. Tallin nurkassa muistaakseni ole joku putkenpätkä jatkovarreksi.

Edullinen LED-polttimo pari asennettuna mittarivalo pitimeen ja merkkivalo pitimeen.
Edullinen LED-polttimo pari asennettuna mittarivalo pitimeen ja merkkivalo pitimeen.

Vaikka kello oli melko paljn tavaroita tallille viedessä, niin pakko oli kokeilla sopiiko heräteostona ostetut LED polttimot merkkivaloihin ja mittarivaloksi. Sopiihan nuo, taidan kokeilla kuinka toimii käytännössä. Polttoikä on ainakin pidempi ja ainakin merkkivalossa näytti mukavan kirkkaalta. Tuosta mittarivalosta en osaa oikein sanoa, oli ainakin paremmin luettavissa kuin vanha mittasisto, josta löysin 24 volttisen polttimen hiilumasta.

160322-mittari
LED-polttimon testausta mittarivalona. Hieman meinaa kohista tuo iLuurin kamera pimeessä kuvatessa.