Jotain tarttis tehdä…

Tai itse asiassa olis pitänyt aloittaa jo aikoja sitten. Hertta Rouvassa on kaikenlaista pientä kunnostusta ollut ja on siis edelleenkin. Talli on nyt lähellä ja se ei ole enää tekosyy. Matti laittoi vetarit matkaan Seinäjoelta, ne vaihdetaan tulevalla viikolla jos iltaisin on aikaa. Varapäivä on sitten 2. Pääsiäispäivä, sillä päätin tulla mokiltä kotiin ja sunnuntaina.

Tallille siis ja katsomaan mitä valmisteluja voisi tehdä. Ajattelin että menen vihdoinkin hiomaan hankkimani Special mallin mittariston pohjalevyn maalausta varten. Tallille päästyäni voin todeta että kaikki hiomavälineet on joko kotona tai kulkeutunut mökille. Ei väkisin, päätin purkaa vanhan mittariston pois ja samalla väsyneen akun kierrätykseen.

Hauska tuo vanha akku, se pelaa periaatteessa ihan ok, mutta voimaa siinä ei ole lainkaan. Varmaan jotkut levyt oikosulussa, kun laittaa laturiin, niin lataa hetken ja latausvirta menee nolliin. Täyttyy siis ihan hetkessä, Hertta lähtee hyvin käymään, jos ei ole kylmä, eikä tarvii paljoo sahata. No oli miten oli en viitsi sen kanssa leikkiä. Akkua irrotellessa totesin että akkukaukalo on aikalailla hapan, lisättiin Automecan tilauslistaan siis sekin. Aikaisemmin oli jo tilattu kaikenlaista mm. uudet penkinpäälliset, tuuletusräppänän korjaussetti ja peilien korjauspaketti. Nuo akkukotelo ja tuuletusräppänä on muuten Burtonilla, mistä Automecan osat tulee ruostumattomia. Ainakin jotain jää, kun muu happanee ympäriltä.

sisalta

Automeca on muuten Hertta Rouvan uusi varaosa ja tarvike toimittaja. Ennen oli Sitronen ja voi olla välillä vieläkin, jos jotain osaa ei riittävän nopsaa Matilta löydy. Jaa miksi Automeca? Ihan puhtaasti sen takia kun Automeca tukee Killan toimintaa, niin minä tuen Automecan toimintaa. Jokainen voi selailla Nyytisiä, uutta Korjausopasta tai Apua-Helppiä ja katsoa mitkä yritykset ovat ottaneet / laittaneet kannatusmainoksen ko. julkaisuihin.

ovi

Se siitä en muuten tiedä miksi otin etuoven irti. Ei vaiskaan se oli tiellä ja sisäverhoilu repsotti, joten ehjätään samalla tuokin. Ostoslistalle lisätään niitä peltisiä verhoilun kiinnitysklipsejä. Takaisin sen mittariston irroitukseen, jokin pieni tai ehkä isompikin keskittymishäiriö mulla on silloin kun ei ole kiire. Homma poukkoilee paikasta toiseen. Mittaristo ja kojemuovi irti. Meinasin alkaa irroittamaan vanhaa tuuletusräppänääkin, mutta sitten jäin mietiskelemään tuota Specialin mittarin nappien paikkoja. Täytyy kysyä foorumilta hjelppiä, ei hajuakaan missä järjestyksessä nuo napit on noissa reiässä ollut. Saatan kuitenkin tehdä jonkin oman mallin mukaan. Vasenkätisenä taidan laittaa vasemmalle puolelle starttinapin ja öljynpaine valon, ehkä mietitään vielä kun selviää alkuperäinen järjestys. Hankinta lista kasvaa taas. Tajusin juuri, että pissapojan nappia ei ole. Tai on mutta se on edellisen omistajan jäljiltä joku kauhee moderni versio. Pyyhkijän napin alkuperäisyydestäkään en ole varman, ainiin ja sitten sitä hiekkapaperia ja mustaa maalia.

lamppu

Joskus viime syksynä muuten ihmettelin ja olin aikaisemminkin ihmetellyt, että mittarivalo on aika himmee. Selvisi syykin tuossa mittaristoa purkaessa. Joku edellinen omistaja oli ilmeisesti häikäistynyt kun oli laittanut polttimoksi 24-volttisen 5W:sen. Ei ollut liian kirkas ei…