Herttaisen hyvä olo – katsastettuna!

Hieman tuo kalenteri meni sekaisin sairaslomalla ollessa ja vapun lähestyminen pääsi jotenkin ”yllättämään”. Niinpä päätin sateisena päivänä lähteä hakemaan katsurilta Hertan vikalistaa. Tosin tiedossa ei ollut mitään isompaa vikaa, lukuunottamatta hantin puolen vetoakselin rikkinäistä haitarikumia. Uusi kumi oli matkalla Sitroselta postissa kohti Hyvinkäätä, mutta en ollut varma sen saapumisesta ja katsastustoimiston aukio-oloajoista vapun aattona. Eli ei muuta kuin Veikkarin katsastukseen.

Katsastuksen suorittanut Jukka Laine hieman ihmetteli ”viallista” virtalukkoa. Tuo meikäläisen virtalukko kun menee virta asennosta vielä ikäänkuin siellä kuuluisi olla myös startti. Kerroin että näissä on ollut nappistartti ihan tehtaalta saakka ja homma jatkui. Seuraavana vuorossa oli jarrudynampmetri, kun kuljin on sen verran vanhaa mallia että pakokaasumittaukset sai skipata. Jarrut olivat juuri niin hyvät kun ne ajossakin tuntuvat.

Jarrudynamometri arvot katsastuksessa 2015-04-29

Tällä kertaa löytyi myös korinumero lattiasta, edellisellä kerralla sitä ”ei jaksettu” etsiä. Tässä kulkimessa se on ilmeisen tavallisessa paikassa etujalkatilassa keskellä.

Nosturilla löytyi ”hieman” väljää hantin puolen olkatapista ja tietysti tuo rikkinäinen vetoakselin haitarikumi. Haitarikumi oli Sitroselta tulleessa laatikossa etupenkillä, sillä Smartpost automaatin viesti tuli katsastusaseman tiskillä ja koska toimistolla oli ”juhlapyhän” edellä jonoa, ehdin sen siinä välissä automaatista noutaa. Ilmeisesti katsuri uskoi aikeeni kumin uusimisesta, kun ei tuosta mainintaa katsastuspöytäkirjaan laittanut.

Viat ja puutteet katsastuksessa 2015-04-29

Katsustussessio päättyi ”Mukavaa Puolan reissua” toivotukseen ja tyytyväinen huoltaja jatkoi matkaa kotiin. Ajoaika jatkui kätevästi vapusta vappuun.

Ajoaikaa 2015-04-29

Hyväksytty katsastus 2015-04-29