Pikku remonttia, uutta kumia peliin…

Uusi vetarin haitarikumi 2015-04-30

Eilisen kaamean katsastuskelin, mutta onnistuneen katsastus operaation jälkeen intouduin vaihtamaan tuon rikkinäisen vetarin haitarikumin. Sää Hyvinkäällä näet oli mitä mainioin pikku remonttiin taivasalla, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, vaikka ei kovin lämmin ollutkaan. Kumit tilasin Sitroselta heidän suosittelman version, li en sortunut halvempaan tarvikemalliin. Tämä 8 euron hintainen oli jokin erikoiskuminen versio, en nyt muista oliko nitriitti- vai silikonikumia.

Itse asennus onnistui kuin lasten leikki, kun sattumalta luin Killan foorumilta Akailen kirjoituksen edellisenä iltäna. Homma meni aivan Akailen kuvauksen mukaisesti, äärettömän helposti. Intouduin vaihtamaan myös kuskin puolen kumin samaan syssyyn (tilasin 2, toisen varalle). Vanhat kumit oli jotkut ihmeelliset koko vetoakselin peittävät härpäkkeet. Harmi kun en huomannut ottaa kuvaa vanhasta kumista.

Katsoin myös kuskin oven lukkoa, öljyäminen auttoi vain hetkeksi. Tutkinnan tuloksena päädyin uusia lukon sisäkaluja, kunhan olen ensin tarkistanut ettei viime kesänä Juhalta tulleissa ovissa ole sopivia osia. Täytyy poiketa tallilla tarkistamassa!

Pikkuremonttiaa Vappuaattona 2015-04-30