Amatöörikutsu uusio käyttöön…

 

Amatöörikutsujen uusiokäyttö on puhuttanut paljon bändillä. Itse jouduin sellaiseksi oikeastaan vahingossa, näin se kävi. Kun syksyllä 2014 kävin Lahdessa kurssin tenttailin itselleni yleisluokan pätevyystutkinnon, niin litoin lomakkeeseen rastin kohtaan ”haluan seuraavan vapaan tunnuksen” alueelta kaksi. Lopputuloksena kutsu OH2EQU.

Hyvin pian huomasin että varsinkin kotimaan kusoissa sain itseni tuon Q-kirjaimen kohdalla kovin usein väärin ymmärretyksi. Tutkin viestintäviraston sivuja ja tutustuin siellä vaihtoehtona olevaan ”hae tästä heti voimaan tuleva radiolupa” vaihtoehtoon. Seurailin luetteloa myönnetyistä kutsuista ja odottelin Q-sarjan vaihtumista Risto-sarjaan.

Kun Risto-sarjaa oli alettu jakaa, täytin lomakkeen loppuun ja maksoin lupamaksun verkossa. Mutta kuinka kävikään, sähköpostiin tupsahti asemalupa kutsulla OH2BAU. Viestintävirasto oli alkanut täyttää vanhoja aukkoja kirjainsarjoissa ja odottaani OH2ER? kutsua ei tullutkaan. No alkuperäinen tarkoitus kyllä toteutui ja kutsusta hävisi Q-kirjain.

Eilen löytyi bändiltä amatööri, jonka arkistoista löytyi vanhojen koolien historiaa ja sain selville nyt itselläni käytössä olevan koolin historian. Kutsu on alunperin myönnetty vuonna 1961 Kare Orkolle, Pihlajatielle Helsinkiin. Kutsun seuraava haltija Esa Jaakkola oli saanut sen 1980, toimiessaan Hämeentiellä Helsingissä. Olen siis kutsun kolmas haltija saadessani sen loppuvuonna 2014 asemalleni, jonka QTH on siis Hyvinkää.

Kuvan vanha rigi ei liity tarinaan muulla tavoin kuin että on vanha kuten kutsukin. Kuvan on napannut joskus idono.