Ainakin yksi kuljin valmiina Vappuajeluun

Hilman katsastus

Hilman kytkinhaarukan vaihto valmistui keskiviikkona. Kytkin haarukka ja uusi painelaakeri löytyi Automecasta hyllystä ja saapui Kilta-kuljetuksella Mööttiin Hyvinkäälle.

Hauska kuinka joka remontissa, jokin asia ahdistaa. Ahdistusta aiheuttaa useimmiten se jota vähiten osaa odottaa. Nyt jännitin hieman koneen paikalle nostoa yksin, kun en ollut muistanut pyytää ketään kaveria avuksi. Useimmiten konetta on ollut Tuomiston Jukka. No tällä kertaa kone ”lupsahti” paikalleen ongelmitta, mutta…

Moottorin paikalleen nosto

Murhetta aiheutti tällä kertaa niin yksinkertainen asia kuin ryyppyvaijeri. Vaijerin pää oli niin mutkilla, että ei meinannut millään suostua menemään paikalleen ja kaiken lisäksi niin lyhyt että ei oikein voinut lyhentääkään.

Koekäyttö onnistui vielä ennen saunavuoron alkamista, mutta koeajo jäis seuraavaksi illaksi. Torstaina otin Hilman tallista ja päätin mennä käymään Iran luona koeajolenkillä. Pääsin korttelin päähän ja siihen sammui kuin saunalyhty. Puhelimestä 123:sen softa päälle ja katsomaan tuleeko virta ja tuli. Vika oli siis suuremmalla todennäköisyydellä polttoaineen saannissa. Kyykistyin kännykän valossa tsekkaamaan rungon kyljessä olevaa bensasuodatinta ja vika löytyi samalla vilkaisulla. Olin lokasuojaa asentaessani saanut pantteeseen rungon ja loksun väliin. Lähti pois ilman työkaluja ja matka jatkui.

Perjantai aamuna oli vuorossa pakokaasumittaus Hyvinkään Autoexpertillä. Aivan ei ollut seokset kohdallaan, mutta pienellä säädöllä saatiin katsastuskonttorille hyväksyttävä tuloste. Kiitos Seppo ja kumppanit. 

Hyökkäsin seuraavaksi katsomaan vapaata katsastusaikaa Katsastuslinjalta. Netin mukaan 10 minuutin päästä vapaa aika, en varannut vaan ajoin paikalle. Perille päästyäni aika oli jo mennyt, mutta tunnin päästä olisi aikaa. Ei muuta kuin hetkeksi töihin ja tunnin päästä takaisin.

Katsastus läpäistiin kaikilta osin huomautuksitta, käsijarrussa oli omasta mielestäni kovin iso ero, mutta kuitenkin rajojen sisällä. Seuraavan katsastuksen ajankohta on hauska, katso alla oleva kuva.

Seuraava katsastusaika, valitse itse!

Kolmiopeltien kiinnitykseen hankin CitiX:ltä VGS pikakiinnikkeet. On muuten hyvät, samat tulee myös Herttaan lähiaikoina.

VGS kolmiopellin kiinnike

Hei! Muistathan myös Etelän Suuren Vappuajelun, kaikki Porin eteläpuolelta mukaan!