Vihreää lankaa ripustamassa…

Cushcraftin vertikaali ei oikein toiminut odotetusti, vaikka kyllä silläkin kusoja saatiin. Päätin siis raapia kepakon alas aloittaa vihreän langan virittelyn. Sain kun sainkin naapurin tyhjän tontin omistajan nimen ja yhteystiedot selvitettyä ja luvan lankojen päiden kiinnityksen puihin. Utecilta tuli tarvittavat tarvikkeet pikaisesti, sitää vihreää lankaa, 1:4 baluni, muutama eristin ja LDG:n antennituneri. Se mitä näistä sitten rakennettaan laittoi mietityttämään.

Tälläiselle uudelle hamssille kysymyksiä ja ajatuksia sinkoili sinne ja tänne. Kiitos OH3SS:n avustuksen ja Googlen ilmakuva mittailujen jälkeen päädyin pitkään Windom ratkaisuun. Hetkittäin vähän mietitytti mitä sitä ollaan tekemässä kun bändillä toiset sanoi että älä tee Windomia ei sillä tee mitään, tee mieluummin OCF dipoli ;-).

Screenshot-2015-01-06-12.32.29Langan mittailujen ja väsäilyjen jälkeen oli aika aloittaa talvikalastus, joka ei kyllä tuottanut kovin hyvää menestystä. Valitut puut oli peltoaukean reunassa ja takana melkoinen ryteikkö. Joten siima solmittiin melko usein. Loppujen lopuksi vetolangat saatiin puihin virityksellä, jossa oli kuuden metrin kattolumityönnin + 8 m onkivapa ja vajaa parimetrinen ukko. Jotta naapureilla olisi ihmettelemistä, niin homma piti suorittaa sunnuntaisen kylmän viiman, pakkasen ja lumituiskun keskellä.

Myöhään illalla päästiin sitten lankaa jo tunerilla virittelemään ja virittämättäkin Windomi oli sellaisenaan (pitkä viiksi 51,77m ja lyhyt 25,88m) melko hyvin vireessä 80m ja 10m bandeilla, eikä paha muillakaan, paitsi 30m jolla SWR:t ei oikein ollut mitattavissa. Pari testikuson jälkeen OH3SS (80m) ja DJ90IARU (20m) olikin valmis nukkumaan. Pienoinen pettymys oli 160m bandiltä löytynet 10 dB:n paikallinen häiriö. Häiriön lähdettä täytyy alkaa seuraavaksi selvittämään.