Varakanisteri Vespaan [SURVIVAL SET]

Vespa varakanisteri

Viime kesän kokemuksella tulee Vespoilla ajettua myös pidempiä matkoja, joten varakanisteri ei ole huono idea skootteriinkaan. Tuossa 1973 mallisessa Primaverassa kun ei ole bensamittaria, niin vahinko käy vielä helpommin.

Viime kesänä tein tyhjästä 2-tahti öljykannusta varakanisterin Korppoon ja Corsa Estiva reissulle. Tuo toimi niin pitkään kunnes lämpö alkoi kohota ja purkista tuli kovin kovin pallomainen. Tuollainen öljypurkki kun ei kestä bensan lämpölaajenemisesta johtuvaa painetta. Jotta purkki ei ”paukahtaisi” tein korkkiin pienen reiän hakaneulalla. Seuraava yllätys oli haihtuvuus, puolen kesän jälkeen oli purkista haihtunut puolet.

Tuossa lienee tarpeeksi perusteluja paremman minikanisterin hankkimiselle. Hünersdorffin kahden litran pikkukanisteri on edullinen ja sopii muun muassa Vespa PX:n hanskalokeroon. Kannussa mukana myös pieni kaatonokka. Huono puoli kannussa on, että täyttöaukko on niin pieni että täyttö pitää tehdä tratin kanssa.

Vespa varakanisteri

Hünersdorffin Fuel Friend Plus sarjasta löytyy litran ja puolentoista litran mallit, joissa on reilumpi täyttöaukko, mutta kaatonokka pitää hankkia ja kuljettaa erikseen. Tuo litran purkki saattaa mahtua myös pikkurunkoisen Vespa Primaveran sivukoteloon. Täytyypä käydä autotallissa mittailemassa.