Redline MT-90 vs. Total Transmission Gear 8

Netistä on viime aikoina löytynyt kirjoittelua, joiden todenperäisyydestä ei ole hajuakaan. Puhutaan että Redline öljyjen laatu olisi laskenut omistajavaihdoksen jälkeen. Lisäaineiden määrää tai laatua on kuulemma laskettu tuottavuuden parantamiseksi.

Olkoon tämä pohjustuksena siihen että Huldaan ei oltu vielä vaihdettu laatikon öljyjä, koska tulossa olisi mahdollisesti koneen ja laatikon vaihto. Monen sattuman summana on toimenpide siirtynyt tai jopa peruuntunut. Päätin siis kuitenkin vaihtaa öljyt. Olin samaan aikaan sattumalta yhteydessä Burton 2cv Partsiin, koska löysin virheen tai toimimattomuuden heidän nettisivuiltaan. Kysäsin sitten myös Jim van Laarilta heidän suositustaan sätkän laatikkoöljyksi. Jim suositteli yllättäin heidän valikoimastaan löytyvää Totalin Transmission BV öljyä. Totalin sivuilta taasen löytyi tieto, että Transmission BV nimi on korvattu nimellä Transmission Gear 8.

Kyseistä öljyä myy muunmuassa Motonet alle kympin litrahintaan, joten päätin kokeilla tuota, onhan tuo huomattavasti Redlinea edullisempaa. Tosin Redline on synteettistä, Gear 8 öljyssä ei ole mainintaa, joten lienee mineraaliöljy. Huldalla ei ajella talvella, joten tuolla ei liene juuri merkitystä.

Kuten kaikki muukin Dyanessa on myös laatikon öljyjen vaihto hankalampaa kuin sätkään. Akku ja akkuteline kun tekee tuon puolen paljon ahtaammaksi. Lokasuojan irroitus ei nyt tullut mieleenkään noin pikkuhomman takia. Tein myös kuten jossain Kiltatapahtuman saunakeskuteluissa kuulin jonkin tehneen, eli nostin kuljinta hieman ”apparin” puolelta, jolloin laatikkoon tulee varmasti riittävä määrä öljyä. Ehkä öljyä nyt meni puolisen desiä enemmän kuin aikaisemmissa vaihdoissa.

Öljyt tuli vaihdettua ja sen jälkeen tietysti koeajelulle, siinä toivossa että jotain eroa huomaisi. No tuon muutaman kilometrin lenkin jälkeen, en kyllä huomannut mitään eroa, paitsi jos vertasin Herttaan, jossa kesäkuun alussa, juuri ennen raidia vaihdetut Redlinet öljynä. Hertan laatikko toimii paljon jouheammin ja pehmeämmin. Tosin voiko nelkun ja kutosen laatikon toimivuutta edes verrata, siihen osaa ehkä vastata kokeneemmat.

Jos ja kun saan tuon toisen kutosen kone paketin kasaan, täytyy sitten vertailla, onko öljyissä eroa, kun laatikot on samanlaisia.