Jousipönttöjen vaihto aluille

Jousipönttö paikallaan
Jousipöntöt toimitti Automeca Seinäjoelta, taustalla häämöttää uusi katto, joka vaihdetaan keväällä.

Keskiviikko on sellainen päivä, että allekirjoittanut suuntaa tallille puuhastelemaan jotakin. Tänään ohjelmassa oli jousipönttöjen vaihdon aloitus.

Vanha lähti irti hyvin helposti, sillä olihan nuo irti kaksivuotta sitten runkoprojektin yhteydessä. Varvan silmukat lähti irti käsin kiertämällä, kiitos Walorannan Ilkan mainion niksin. Haen huomenna tarvikkeet niksin toteuttamiseen uusiin pönttöihin. Teen vinkin toteutuksesta oman artikkelin. Toinen puoli pöntöistä on nyt paikallaan. Ikävästi näkyy asentajan sormenjäljet tuossa rosterisessa pöntössä. 

Avasin tuon irroitetun pöntön piruuttani katsoakseni mitä se on syönyt. Melkoisesti on paskaa kertynyt sisälle ajan saatossa. Ajattelin nuo kunnostaa varalle hyllyyn, mutta Burtonin hinnoittelu tekee kunnostuksen miltei kannattamattomaksi. Noiden kuoret ei ole kaksisessa kunnossa, uudet rosteriset kuoret maksaa 99 euroa. Uusintaa kaipaa myös päätyrinkulat, jotka maksaa noin 25 euroa kappale. Eli yhden pöntön kunnostushinnaksi tulee 149 euroa. Lisäksi tuo toinen pääty pitää jossain hitsauttaa kiinni, kun itsellä ei ole vehkeitä eikä taitoa. Vastaava uusi rosterinen maksaa nyt Burtonilla 200 euroa, niin hieman kyseenalaista tuo kunnostus on. Uusissa kun tulee mukana myös uudet jouset ja varvat.

Mitä jousipöntön sisältä löytyikään?
Itse jouset pesun jälkeen näytti ihan hyvältä!