Etuakselin tutkimista

Tallissa on siirrytty talvikauteen ja molemmat sätkät taas saman katon alla. Vespat siirretty viereiseen talliin, niin no on nekin kyllä saman katon alla, mutta eri oven takana.

Jukan purku projektista adoptoitiin Herttaan kutosen etuakseli, mutta se toki täytyy käydä läpi, mitä se on syönyt. Syy vaihtoon on puhtaasti kutosen kevyemmässä ja herkemmässä ohjauksessa. Samalla toivottavasti korjautuu etupäästä kuulunut kumma ”kolina”. Ääni tulee suurimalla todennäköisyydellä kitkavaimentimista, jotka olen ehkä kiristänyt liikaa tai sitten tukivarren laakereista. No se selviää kohta kun päästään purkamaan vanhaa akselia. Samaan syssyyn tulee myös uudet jousipöntöt. Koko homma on osa peruskunnostusta ensi kesän Kesäporo 2019 retkeä maailmankokoukseen. Mainittakoon tässäkin yhteydessä että Kesäporo 2019 ei ole Killan kesäretki, vaan varjo retki. Kohde kylläkin sama. Tuosta lisää tulevassa Nyytisessä.

Ehdin purkaa Jukalta tulleesta akselista raidetangot ja tukivarret irti. Raidetangot irtosi helposti normi ulosvetäjällä kun akseli oli irrallaan lattialla. Kulkimessa paikallaan tilaa ei olisi ollut. Yhden ohjausvarren pultin joutui poraamaan irti, oli kanta sen verran ruosteessa ja pultti tiukassa. Tukivarret lähti auki ihan naputtelemalla, sillä erikoistyökalua en jaksanut lähteä Hy-Rin kaluista hakemaan. Kiinnittäessä se otetaan käyttöön. Laakerit vaikutti hyväkuntoisilta, uusin todennäköisesti vain stefat.

Räjähdys akselissa tapahtunut

Ainiin, ennen akseliprojektia sovittelin Herttaan Akailelta hankittuja jakkaroita. Sohvapenkki siirrettiin varastoon ja erilliset tuli tilalle. Ira kaipasi pitkille niskatukia ja nythän siellä on. Toki niskatuet olisi voinut siirtää siihen sohvaankin, mutta ratkaisu oli tällä kertaa tämä. Penkinpäällisten alta paljastui ehjät Charlestonen penkin päälliset, jotka on kyllä tuota sohvan kerniä mukavammat sekä kesällä että talvella. Imuroinnilla ja kuivapesulla tulee varmaan tosi hyvät. 

Kuvassa näkyvä musta on päällisten pohjasta irronnutta vaahtomuovia, joka lähtee pois imuroimalla.