Tein ite ja säästin – iPhone näytönvaihto

Hajosi puhelimesta näyttö 2CV talviajelulta kotiin tultaessa. Putosi luuri hallin betonilattialle ja ei kestänyt kun osui juurikin vanhan lattiasta irti rälläköiden jyrsimen jalan jämään.

Tuossa paikallisen ostoskeskuksen Fonum liikkeessä näytön vaihto olisi maksanut 339 euroa tarjouksessa. Marcon Mittarihuolto olisi vaihtanut näytön edullisemmin, mutta hintaan 270 euroa.

Jouduin kuitenkin hankkimaan uuden puhelimen, erilaisten asioiden hoitoa varten. Tänä päivänä ihminen on melko kädetön ilman puhelinta. Monet yrityksen kirjautumiset ynm. pitää vahvistaa puhelin apilla. Epäonneksieni näyttö rikkoitui, niin että ei totellu edes kosketusta. Ei saanut edes herätystä sammutettua, ainoastaan sivukytkimestä torkutettua.

Päädyin kuitenkin korjaamaan vanhan tilaamalla Tokoitechiltä uuden näytön ja vaihtotyökalut. Työkalut olisi löytynyt muuten ennestään, mutta kolmisakarainen Y0.6 meisseli puuttui pöytälaatikosta. Näytön ja työkalusarjan hinta oli 104,95 euroa.

Sen verran tullut harjoiteltu hommaa että jokainen ruuvi liimataan avatusta luurista otettuun valokuvaan kaksipuolisella valokuva teipillä oikeaan kohtaan.

Itse vaihto-operaatio oli melko kivuton, aikaa meni 2 tunti, josta noin tunti ja vartti meni yhden pudonneen ruuvin metsästykseen lattialta. Löytyi kuitenkin lopulta ja sai viimeisenkin ruuvin paikoilleen ja luurin kasaan.

Vaihtotyön jälkeen ja kaikki toimii taas.

Tämä XS malli on vielä viimeisin malli, joka ei herjaa siitä että vaihdettu näyttö ei ole alkuperäinen, joten kaikki toimii kuten ennenkin. iPhone 11 mallista alkaen näytön vaihdon jälkeen tulee luurin ilmoitus että näyttö ei ole alkuperäinen.

Tein itse ja säästin, tässä tapauksessa 165 euroa.