Valmistautuminen Arctic Raidiin – Black Friday ostos

Sorelit Black Friday alesta!

Henkilökohtainen valmistautuminen Raid 4 Arctic Ducks tapahtumaan helmikuussa 2018 alkoi kenkien ja päällysvaatteiden päivityksellä. Kenkä valinta oli helppo, edelliset Sorelit oli kävelty loppuun erilaisilla ralli- ja sprintkuvausreissuilla. Caribou malli oli siis tuttu ja turvallinen. Tosin olin ajatellut uutta versiota, jossa kengän sisällä olevaan huopatossuun on sekoitettu villaa. Nuukuus kuitenkin iski kun perinteinen malli sattui olemaan Black Friday viikonloppuna mukavassa alennuksessa. Partiaitan normaalihinta kengälle on 179 euroa ja nyt sama kenkä oli XXL verkkokaupassa 69,90. Kovin pitkään ei tarvinnut ostopäätöstä miettiä.

Alkuaan Kanadasta lähtöisin oleva merkki on siitä mukava, että valmistaja lupaa, että jalat ei palele alle 40 asteen pakkasessa. Melkein voisi väittää että ei pidä paikkansa, jollei olisi omakohtaista kokemusta muutamasta Tunturirallista. Kengän pohjassa on lämpökatko, joka estää lämmön johtumisen kylmästä maasta jalkaan. Hyvin pysyi jalat lämpimänä, vaikka rallia kuvatessa tuli sesityä paikallaan tunteja. Tosin sukkana pitää olla jotain muuta kuin puuvillaa, merinovillaiset olivat erinomaiset.

Kaikki päällysvaatteet, siis oikeesti lämpimät sellaiset on myös jo menneet kierrätykseen, joten sellaisetkin piti hankkia. Päädyin mielessäni kaksiosaiseen pilkkihaalariin. Sellaisista ei ollut minkään näköistä aikaisempaa kokemusta. Rallireissuilla oli käyttänyt kerrospukeutumista, jossa päällimmäisenä Erätukun tuulta ja vettäpitävä metsästyspuku, niissä kun ei ollut heijastimia.

Nyt heijastimia saa olla, näkyminen on tärkeämpää kuin näkymättömyys. Hinta haitari pillkihaalareissa oli laidasta laitaan, mutta kun vaatimukseksi laittoi kaksi osainen, niin ei jäänyt liikaa vaihtoehtoja. Luettuani arvosteluja netistä (kätevää nykyaikana) päädyin Motonetin valikoimasta löytyvään edulliseen Imax ARX-20 lämpöpukuun, jonka hinta vain 99 euroa. Käyttökokemuksissa oli hieman moitittu puvun hengittämättömyyttä, jos tuli lämmin siirtyessä avannolta toiselle. Meikäläisen urheilullisuuden tuntien ajattelin, että ongelma itselläni olisi vähäinen. Puku löytyi vielä Hyvinkään Motonetin varastosta, joten tämäkin hankinta olisi siis hoidettu.