Pohossa, mutta ei kovin pöhnäsä…

Paku, sätkä ja Low Rider sätkä...
Paku, sätkä ja Low Rider sätkä...

Suunnitelma Pohojanmaan kautta tapahtumaan osallistumisesta varmistui jo JP kokous / talviristeily reissulla. Syksyisen sään varalta tuli mökkimajoituskin varattua samalla kertaa. H-hetken lähestyessä alkoi valkenemaan että Ira ei matkaan pääse koska, koko uusio perhe sattuisi olemaan koolla juuri silloin.

 

Lähdin siis matkaan kokoonpanolla minä, Minttu ja Mintun poikaveri Niko. Minttu on ollut matkassa aikaisemminkin, mutta Nikolle reissu sätkällä oli ensimmäinen kerta. Matkaan päästi mukavasti jo puolilta päivin. Iittalasta Raid 2 Pohoa, lähti vetämään kiltakapteenimme Joel. Alkumatka oli jotenkin vaikea, Hertta Rouva tahtoi hyytyä mäkiin ja Joelin museopakun perässä pystyminen oli työn ja tuskan takana.

Kolmikulman aakkosbaarissa pidettiin tauko, jossa myös Rampe oli evästämässä sattumalta samaan aikaan. Rampella oli erilainen matkasuunnitelma joten tiet erkani kohdatakseen taas illalla. Joelin kanssa jatkettiin vatsa täynnä kohti Pohjanmaata. Perille päästiin kivasti valoisan aikaan.

Pitkin iltaa Kiltakansaa valui alueelle ja tunnelma alkoi kohota. Ilta kului mukavasti olemattomassa sissaroonissa, saunoessa ja karaokea laulaessa.

Lauantai aamunn piti herätä oikein herätyskellolla, koska luvassa Raadin kokous alkoi ja Isämestari kisan viimeiset hienosäädöt. Pitkähkö ajelukisa vei aikansa, jonka jälkeen jatkoimme herkullisella hernekeitto hetkellä. Köökihäjy oli loihtinut erittäin makoisan sopan ja iso plussa siitä että tarjolla oli myös raakaa sipulia keittoon lisättäväksi. Jälkiruuaksi sitte pannukakkua, hilloa ja kermavaahtoa, NAM!

Raadin kokous jatkui vielä ruokailun jälkeen ja kokouksen päätyttyä olimmekin valmiita aloittamaan iltamat, Tarjolla oli soittoa, kilpailuja ja muuta mukavaa. Myös sahtia maisteltiin, kiitos siitä Lasselle ja Jaanalle. Taasen saunottiin ja myös Karaoke jatkui… Jussin ja meidän nuorison voimin vissiin lähes aamupalan tarjontaan saakka.

Sunnuntai selvisi arpajaisten onnekkaat. Tällä kertaa itsekkin voitin herkullista syömistä, yleensä en voita arpajaisissa mitään. Pakkailujen ja siivoilujen jälkeen startattiin kotimatkalla Joelin vetäessä Raid 2 (autoa) kohti etelää. Herttakin kulki jo tulomatkan lopulla mukavasti, ilmeisesti kone oli vain karstainen.

Mukava reissu, kiitos Poholaiset. Jälkikäteen jäi vähän mietityttämään miksi meidän raatilaisten järjestämä Isämestari ralli ei vastannut laadultaan viime vuotista Pohon omaa kisaa…