Onko mitään järkee!

Startin vaihto

Niin onko mitään järkee vaihtaa toimiva starttimoottori uuteen Burton malliseen Valeon kopioon? Ilman syvempää ajattelua ei ole, mutta jos asiaa hieman avataan, niin saattaa ajatus selkeytyä. Poholymppialaisista saakka on takaluukussa pyörinyt Automecan toimittama uusi starttimoottori. Syy tähän ”järjettömään tekoon” löytyy siitä että Hulda Rouvan startti oikuttelee. Koska Hulda on tarkoitus museoida, niin tuohon Huldaan en viitsinyt uutta, hieman erinäköistä starttimoottoria laittaa. Päätin siis vaihtaa uuden startin Herttaan ja Hertan originaalimallin startti saa luvan siirtyä Huldaan.

Huldan vanha startti kunnostetaan varastartiksi tuossa talven aikana, siitä kun todennäköisesti ei ole kuin hiilet loppu. Kunnostukseen tarvitaan hieman apua, sillä ihan ensi yrittämältä tuosta vanhasta startista ei hiilet tullut esiin. Ei hätää sillä apuun on lupautunut Ilkka Tervakoskelta, ellei sitten Kiltakapteenimme järjestä talven aikana tekniikkapäivää jossa tuo voitaisiin fiksata näytöstyönä.

Samalla konepellin avauksella vaihdettiin lämmityssäätimen korjaussarja mallia Burton. Nyt muuten toimii lämmityksen säätö kuten uutena, ellei peräti herkemmin. Huokea ratkaisu säätöongelmaan jos ei halua pysytellä perinteisessä nippusiteellä tai tennispallolla tehdyllä kesä/talvi säädössä.