Hertalla Hiiumaalle #01

Täytyi hieman kopioida JYMmin Facebook keskustelun otsikointia, koska tavoite on molemmilla sama.  Nimitäin se että raidille ilmoitettua kulkimen rekisterinumeroa, ei tarvitsisi vaihtaa. Itselle hommelissa on sen verran paljon haastetta, että turvaudun Kiltakapteenin apuun.

Homma on kuitenkin nyt laitettu aluille ja yllättävän ripeään sitä homma eteni. Sen verran ripeä kaveri tuo kiltakapteeni, että ennenkuin ehdin ottaa yhtään kuvaa, oli lokasuojat, konepelti ja kone vaihdeaskeineen jo ehditty irroittaa. Yläreunan otsikkokuva siis napattu sunnuntaina napattu klo 18.19.

Kun viisarit näytti 18.49, eli tasan puoli tuntia myöhemmin oli kori nostettu pois rungon päältä ja siirretty apurungon kanssa pihalle odottelemaan.

IMG_2578

Ei vanhassa rungossa mitään vikaa ollut, mutta tutkikaa nyt ihmeessä omia kulkimianne. Hertan rungon väsähtäminen alkoi näkyä vasta ohjauksen pienoisella jäykistymisellä. Turvallisuutta kolaritilanteessa tuo ei ainakaan lisää, kun nämä nyt ei muutenkaan ole mitään kolaritestien voittajia.

IMG_2581

Kellon näyttäessä 20.10 oli vanhasta rungosta kaikki tarvittava irti, tässä näkyy jonkun edellisen omistajan rakentama apurunko, lattia on joskus tehty suorasta pellistä, joten sitä on hieman lisätuettu.

IMG_2583

Joel löysi vanhasta rungosta ylimääräisen runkonumeron. Tämä etuturvavoiden kiinnityspisteen takana ollut numero on siis ylimääräinen, tuon normaalin etujalkatilanumeron lisäksi.

IMG_2585

Tässä uusi runko on nostettu sisälle ja öljytty sisältä. Massaa ruisketettu lattiaosuudelle äänieristeeksi, muualle tulee myöhemmin alustamassa. Tässä kohtaa aikaa on mennyt kaksi ja puoli tuntia.

IMG_2587

Tässä vaiheessa akselit on uudessa rungossa paikallaan ja toisen puolen jousipönttö myös. Toinen puoli jäi odottamaan jarru- ja polttoainelinjojen kiinnitykseen tarvittavia kiinnikkeitä. Tästä homma jatkuu seuraavassa ”jaksossa”. Kellokin jo 22.28 ja odottelin nuoriso hakemaan itseäni kotiin. Aikaa mennyt siis nelisen tuntia (reilu).

IMG_2588

Oli muuten hienoa olla mukana tekemässä hommaa ”ammattilaisen” kanssa. Ja pääsin myös todistamaan Helgen ja hänen rouvansa Raid Island matkaan lähtöä. Reissu taitaa olla heille neljäs (jos oikeen muistan) ja joka kerta eri kulkimella. Tällä kertaa ”vihreellä” erikoisesti tätä reissua varten rakennetulla kulkimella.

Luvassa siis pitkä reissua ja tarinaa tulossa varmasti enemmän kuin mitään yhteen Nyytiseen sopii!