Pohojanmaan kautta (kahdella eri tapaa) samalla kertaa…

Allekirjoittaneella oli suuri ilo saada osallistua ensimäiseen sätkä tapahtumaan juuri Pohojanmaan kautta tapahtumassa. Tarkoitus oli koko kesän ajan osallistua mahdollisimman moneen tapahtumaan, mutta aikataulujen sovittelu kaiken muun puuhan keskellä tuntui aika ajoin ihan mahdottomalta. Kesän ollessa jo lähes loppuillaan pakotin aikatauluun sopimaan syyskuiseen viikonloppuun ja niinpä keinuttelimme itseni ja tyttäreni Pohojanmaalle.

Majoottumista Orisbergiin
Majoottumista Orisbergiin

Matkaan lährettiin hyvissä ajoin, eli puolilta päivin perjantaina. Keikaus taisi olla Hertta Rouvallekin pisin yhtämittaane rykäsy. Matka sujui oikeeni mukavasti, kuten sätkällä aina. Yksi evästys- ja Hertan ruokinta tauko pidettiin Hämeenkyrössä ja samalla toimitettiin velipojalle hieman tilattuja mukeja, siis kuljetettiin rahtia ilman liikennelupaa. Perille päästiin niin vauhrilla että kertaalleen ajettiin jopa ohitse, mutta vain parisataa metriä. Viime hetken ajo-ohjeet saatiin hieman edellä menneeltä Juridicukselta puhelimitse.

Vaastaanotto uudelle oppipojalle oli mitä lämpimin sekä fiiliksen, että jopa säänkin suhteen. Oli saamarin hienoa olla paikalla. Illan ohjelma oli suunnitelman mukaista, majoittumista, jutustelua ja syömistä. Tuota jutusteluakin siinä mittakaavassa, jotta saunominenkin taisi mennä lauantain puolelle. Jossain vaiheessa tuli kumottuakin ”Pohojanmaan kautta”.

Jussin kiinalainen aamujumppa sopii kaikille
Jussin kiinalainen aamujumppa sopii kaikille

Huolellisesti hoidetun ahmiaisen jälkeen olikin, jo aika lähteä kilpailun työpajalle rakentamaan pahvista pienoismallia sätkästä, jolla piti sitten osallistua vaellukseen. Hieman oli jäsenet jumissa askartelussa, varmaan sen takia kun Jussin kiinalainen aamujumppa oli jäänyt väliin. Oppipojalla ei ollut työpajaan paria, kun tyttökin hieman väsähti, iskeneen kurkkukivun ja flunssan vuoksi. Lehtinevan Esa kuitenkin auttoi toisen kuskin hommaamisessa. Työpajalle sännättiin siis Lampisen Kain kanssa. Meidän pahvi kulkimesta piti tulla Tiina, mutta lopputulos oli jotakin Meharin ja Tiinan väliltä.

Pahvi-Maija matkalla vaellukselle
Pahvi-Maija matkalla vaellukselle

Itse kisaan startattiin numerolla kahdeksan, RT asemia reitillä oli kuusi. Ykkös rastin arvosteluperusteet jäi vähän hämärän peittoon. Puhalluskokeesta saatiin 0, vaikka asiaa oli yritetty korjata juuri ennen lähtöä. Jousitustesti onnistui tai sitten ei, ainakin Pahvi-Marjassa oli todellinen erillisjousitus. Desibeli testi oli mitä oli, jotain pörinää kuitenkin kuului,

Kakkos rasti ei ollut vissiin meidän juttu, sääli pesäpalloa oli mitä oli, vaikka Kai osuikin kaikkiin kyseenalaisiin syöttöihinkin. Kolmos rastilla oli tasapainoilua ja kulkemista sokkona. Tän rastin Kai hoiti hienosti kotiin, hiukan yritin ohjeita huudella.

Nelos rasti oli paha, kioski tappelussa piti antaa kaverile kyytiä. Perhana kun en oo koskaan tapellu, niin vanhoilla päivillä piti sitte alkaa repimään. Kyllähän se ukko johonkin lensi, mutta en tiedä tänä päivänäkään riittikö tulos edes huonoimpaan sijaan. Viitos rasti ei ollut meidän juttu Kaitsu oli jo alkumatkasta varotellut musiikkitehtävistä ja tässä olisi pitänyt tietää kuinka laulun sanat jatkuu. Itellä ei ollut hajuakaan, mutta Kaitsu taisi toisen tietää.

Viimenen kuutos rasti oli meidän juttu, mutta loppukiristä ei tässä vaiheessa tainnut olla paljon hyötyä. Soututehtävä jossa toinen keulassa soutaa ja toinen perässä huopaa. Ilmeisesti tälle rastille tehtiin pohja-aika. Olihan tuota melontaa ollut juuri edellisenä viikonloppuna rouvan kanssa kajakki kaksikolla hieman harjoiteltu.Kansanraamattuseuran edustaja piti esittelykierroksen alueella, ja paljon mielenkiintoista asiaa selvisi. Kuten että edessämme näkyvä järvi oli Suomen ensimmäinen tekojärvi. Hengellinen ravintokin tuli täytettyä veisaamalla kirkossa ja lopuksi käytiin soittelemassa kirkon kellot rannassa olevassa kellotapulissa.

Virren veisuuta kirkossa
Virren veisuuta kirkossa

Jossahin vaiheessa tuli myös ruokailtua ja sitten alkoikin jo iltamat. Team Hy-Ri ei turhantiedon kilpailussa onnistunut, mutta yritettiin kuitenkin ja kovasti.

Pyhänä ennen kotiin lähtöä oli vielä Yhyren pytyn kriuhnaasu ja arpajaiset. Tuo kriuhnaasu me jätettiin Hertan kanssa väliin, kun se mulle niin yöllä unessa sanoi ettei jaksa ihteään kiusata. Mutta joku senkin voitti, mutta kuka?

Alueella tavattin myös ajoneuvo, jota kukin vuorollaan suunnitteli vahingoittaa, naamioinnista huolimatta…

Herra vai Rouva X?
Herra vai Rouva X?
Jäbä ei vielä tiedä olevansa voittaja...
Jäbä ei vielä tiedä olevansa voittaja…
Tänään kuskina...
Tänään kuskina…
Resy parkissa (puistossa).
Resy parkissa (puistossa).
Kamiina joukkue lähdössä...
Kamiina joukkue lähdössä…
Resy...
Resy…
Lähtöhumua...
Lähtöhumua…
Lähtölaukausta odotellessa...
Lähtölaukausta odotellessa…
Pahvi-Maija matkalla vaellukselle.
Pahvi-Maija matkalla vaellukselle.
Pohojanmaan kautta...
Pohojanmaan kautta…
Herra vai rouva X?
Herra vai rouva X?
Veneellä turhuuksien saarelle?
Veneellä turhuuksien saarelle?
Laiturilla...
Laiturilla…

Näillä uruilla on kuulemma soittanut joku Sibelius

ORisbergin kirkko kylpee auringossa
ORisbergin kirkko kylpee auringossa
Valoa kirkossa...
Valoa kirkossa…
Virsi 462 - Sibeliusta...
Virsi 462 – Sibeliusta…
Orisbergin kartano
Orisbergin kartano
= Pohojanmaan kautta
= Pohojanmaan kautta
Portti, mutta mihin?
Portti, mutta mihin?
Eksyssissä...
Eksyssissä…
Aluekartta
Aluekartta
Kohtaus lehdossa
Kohtaus lehdossa
Ami vs. vanhus
Ami vs. vanhus
Pahvisätkiä
Pahvisätkiä
Pahvisätkiä
Pahvisätkiä
Pahvisätkiä
Pahvisätkiä