Öljyä, valoa ja vilkkua…

Illat on lyhyitä, ainakin tälläisellä fotoliikkeen myyjällä, jonka työpäivä päättyy joskus kuuden jälkeen illalla. Jotain on kuitenkin saatu aikaiseksi. Vaihdelaatikkoon lykättiin Redlinen MT-90 öljyt, sitä siellä tuoksusta päätellen olikin. Ei vaiskaan, vainu ei ole niin hyvä, mutta edellinen omistaja vahvisti asian. Moottoriöljyksi valitsin huokean Motoxin 20W-50, tuleehan tuo belgialaiselta tunnetulta öljynjalostamolta. Ilman suodattimen vaihto jäi tekemättä, kun Motonetin valikoimasta suodatinta ei löytynyt ja muut tarvikeliikkeet sulkee ovensa kovin varhain meikäläisen näkökulmasta.

Päätin sitten samalla fiksailla hieman noita sähköjä, edellisten omistajien asennusten jäljiltä. Kulkimeen oli rakennettu Killan Wikin mukainen lataussäätimen releistys. Johdotukset oli tehty osittain ryöstäjillä, joita itse en juurikaan tahdo käyttää. Paitsi tietysti hätätapauksessa. Samalla poistin virtalukon perästä sieltä ryöstetyt virtaviritykset ja laitoin erillisen releen hupisähköille. Ohjauksen sai kivasti tuosta lataussäätimen ohjauksesta, niin ei pääse apulaitteet tyhjentämään akkua. Pissapoikakin toimii nyt vain virran ollessä päällä. Startin ohjaus piti laittaa siihen myös, mutta unohtui. Navin ja puhelimen lataukseen löysin Motonetistä (taas kerran) kätevän kahdella USB-liittimellä varustetun pistokkeen, jonka asensin mittariston sivuun oikeaan reunaan.

Öljynpaineen merkkivalonkin lisäsin, kun nelkussa sitä ei vakiona ole. Piti laittaa summerikin, mutta sen jätin laittamatta. Testatessa surinaan meni jo hermo.

Samalla tuli kytkettyä lopulliset sähköt myös GPSseuranta laitteeseen, joten senkin pitäisi nyt toimia. Kuljin alkaa olemaan jonkinnäköisessä väliaikaisessa kesäkunnossa, katto ja verhoilut uusitaan vielä tilin saldon kohentumisen jälkeen.