Nyt lähti, katto vaihtoon nimittäin…

Hieman on ollut hiljaista sätkärintamalla viime päivinä. Syitä on ollut monia, suurempana lienee sairauden aheuttama väsymys. Sairasloman loppupuolella sain inspiraation (ja rahaa) lunastaa kulkimeeni uuden katon. Katon tilasin Sitroselta, josta on tullut vaivihkaa jonkinlainen kulkimeni varaosien hovitoimittaja. Syytä en tiedä ainakin palvelu pelaa hienosti, sekä puhelimella että meililla ja toimitukset on ollut nopeita.

Katon vaihto oli kuitenkin allekirjoittaneelle uusi juttu, mutta useimmat kiltatoverit oli vakuutelut tuon olevan rättärin helpoimpia huoltokohteita, joten homma aloitettiin ilman suurempia ongelman odotuksia. Kari80 oli neuvonnut laittamaan takaluukun saranlistan päätykappaleiden kierteisiin hyvissä ajoin CRC:ta tai vastaavaa. Pikkuriikkiset ruuvit on tuppaa kuulemma helposti jumimaan avattaessa. Koska kuulon ymmärtämisessäni useimmiten ei ole mitään vikaa, näin päätin toimiakin. Tällä kertaa tästä ei ollut mitään hyötyä, koska edellinen vaihtaja oli suorittanut kiinnitysen pop-niiteillä. Pienen porailutuokion jälkeen päätypalat oli irrallaan ja saranalistakin irti.

Loppu sujuikin aivan leikiten, tosin kulmapalojen takaisin laitto tietysti hieman aiheutti puuhastelua. Porasin lopulta läpireiän ja upotin pienen 4 mm uppokantaisen vastamutterin palaan ja laitoin sisäpuolelta kiinni samankokoisella pultilla. Kiinni on ja pysyy. Saranalevy oli aiemmin toisesta päästä irti, joten sekin on nyt kunnolla kiinni. Nyt voi takaluukun tukeakin käyttää ilman pelkoa, että joku paikka hajoaa.

Katon istuvuus oli omasta mielestäni ainakin aivan huippuluokkaa, ainakin jos vanhaan vertaa. Ainoastaan etulistan nepparinauhan kiinnitystä piti hieman säätää. Sekin todennäköisesti sen takia, että kulkimeni on nelkku ja avausmekanismi on tarvikemallia, hieman erilainen mitä alkuperäinen on.

2014-06-06 Vanha katto lähdössä
2014-06-06 Vanha katto lähdössä
2014-06-06 Uusi katto
2014-06-06 Uusi katto
2014-06-06 Uusi katto
2014-06-06 Uusi katto
2014-06-06 Uusi katto
2014-06-06 Uusi katto