Mies ja jousivarpa ”mäsänä”

Kaikki on varmaan huomannut, että niin kirjoittelussa kuin ajeluissakin on ollut taukoa. Kaikkeen on kuitenkin syynsä ja onneksi elämä miehessä ja kulkimessa alkaa taas voittamaan. Kaikki Alkoi siitä kun suunnittelin säätäväni kuljinta hieman korkeammaksi, sen näyttäessä hieman LowRiderilta. Homma alkoi mennä siinä vaiheessa pieleen kun aloin herkistelemään varvan silmukoita säätötoimenpiteitä varten. Kaikki näytti enemmän kuin hyvältä kunnes edessäni oli kuljettajan puoleinen takapyörä. Varpa napsahti poikki ennenkuin ehdin kunnolla siihen kiinni tarttua. Ja kyllä tässä vaiheessa oli siis oikeaoppisesti koko kylki ilmassa.

Pienoisen kiroilun jälkeen suljin tallin ovet ja aloin miettimään vaihtoehtoja… Varvan vaihtamiseen jousipönttö olisi kuitenkin irroitettava. Toisen puolen etuvarpa oli jo ennestään jonkun aikaisemman omistajan toimesta hitsattu. Päädyin lopputulokseen, että paras vaihtoehto on löytää jostain ehjät pöntöt ja vaihtaa molemmat puolet.

Koska taudinkuvastani johtuen olen ollut näillä helteillä enemmän kuin voimaton, eli täysin jaksamaton tekemään asian suhteen mitään. Kulkimen odotettua korjausta liki pari viikkoa, sain kerättyä itseni sen verran voimia, että  avauduin Killan foorumilla varaosa tarpeistani. Sain muutaman kohtuullisen tarjouksen jousipöntöistä, itse asiassa kolme. Koska helle ei näyttänyt laantuvan, tartuin Walorannan Ilkan tarjoukseen käytetyistä pöntöistä, jotka hän vielä lupautui tulla asentamaan / auttamaan asennuksessa.

Pari päivää myöhemmin olikin täysi aherrus käynnissä tallissani. Olin erittäin iloinen saamastani avusta. Varsinkin todella ryytyneiden holkin muttereiden avaus olisi jäänyt tekemättä tässä kunnossa ja olisi vienyt huomattavasti enemmän aikaa ilman aiempaa kokemusta. Ilkka oli myös varautunut tarvittavilla varaosilla, mikäli irroituksessa joudutaan jotakin rikkomaan. Näiin mitään ongelmaa ei päässyt syntymään vaikka pari holkin mutteria jouduttiin irroituksessa halkaisemaan. Lisäksi pari pöntön päätykumia sai uudet sijaansa Ilkan varaosista.

Iltamyöhään meni ennenkuin päästiin juomaan harjakaiskahvit, mutta seuraavana aamuna olikin uskomattoman hienoa päästä viemään lapsia kouluun ja titse töihin sätkällä. Uskomatonta kuinka toimiva kuljin saa tämän mäsän miehen aina hyvälle tuulelle.

Kiitos Ilkka avusta ja Henkka työkalujen lainasta!