Hertan herätys talviunesta…

On taas se aika vuodesta kun Hertankin aika päästä ulkoilemaan. Kelien puolesta olisi ollut aika jo aiemmin, mutta huoltajan sairastamisen vuoksi homma eteni niin sanotusti huoltajan ehdoilla. Yhtenä päivänä kuitenkin voimia tuntui olevan hieman, ja päätin alkaa urakkaan, osoittain kaverin avustuksella.

2015-04-10-12.26.01

Ensin piti tietysti vaihtaa Hertalle suvikummit, talvirenkaat oli laitettu alle SaaraX:n pelottelemiseksi. Näin SaaraX:kin pysyi ajokunnossa koko talven, koska hän olisi voinut menettää pelin Hertalle. Mitään muita kunnostus ja parannusjuttuja Hertalle ei talven aikana ehditty tehdä, sillä huoltajan ja toisen ”rouvan” muutto ja muut HAM askareet tuntui vievän kaiken ylimääräisen vapaa-ajan. No fiksaillaan pitkin ajokautta pikaisen ja eiköhän tästäkin kesästä selvitä.

Hieman askareita aiheutti Hertan moottorin käyntiin saattaminen, sen verran oli bensapumpun kalvo vissiin kuiva, että päädyin antamaan huikkaa suoraan kaasarin kurkkuun. Sittenhän tuo jo hörähti kivasti tulille.

Vanhoilla öljyillä pestiin mahdolliset seisonta-aikaiset ruosteet moottorista ja vaihdelaatikosta. Vanhoilla öljyillä köröteltiin rauhassa reilu parikymmentä kilometriä Oitista Hyvinkäälle ja sitten Hertta pääsi ammattilaisen käsiin Hyvinkään Autoexpertillä, jossa Sepon avustuksella saatiin koneeseen uudet British Classic öljyt ja vaihdelaatikkoon uudet Redline MT-90 liukasteet.

2015-04-10-15.22.34