Helicoilia ja äänieristys edistystä

Kuinkas siinä kävikään? Koska kampikammioon ei alipainetta syntynyt uudella tarvikemallin huohottimella, niin päätin sitten Killan foorumin opastuksella vielä mitata puristuspaineet. Kuskin puolen pytyn tulppaa irroittaessa ihmettelin, kun tulppa oli todella löysässä kiinni, miksi? Paha aavistus jatkui kun puristuspainemittarin kierre ei ottanut tarttuakseen, ei sitten millään. Tarkempi tarkastelu kertoi tulpan alkupään kierteiden olevan tohjona. Puristuspainemittarin lyhyt kierre ei yltänyt syvemmälle hieman paremmalle alueelle.

Nyt kun ongelma oli olemassa sammutin tallilta valot ja lähdin himaan miettimään. Foorumilta sain pikapikaa mielipiteitä nopeaan ja helppoon ratkaisuun. Kilta henki on kyllä todella voimissaan naapurinkylältä Masa lupasi laittaa Helicoil kierteen paikalleen. Pienen neuvottelun jälkeen sovittiin Masan vierailu meillä lämpimässä tallissa seuraavaksi päiväksi, siis keskiviikoksi. Itse hommahan kävi pitkän linjan kiltalaiselta hetkessä ja taas pysyy tulppa paikallaan. Vielä kerran, kiitos Masa!

Sainpa samalla vastaukset moneen askarrattuvaan kysymykseen. Masa löysi vielä kulkimestani, jonkin aikaisemman omistajan rakentaman kolmiopellin kiinnityksen, mikä oli Masallekin ennennäkemätön. Todettiin vielä myös, että huohotin (siis se uusi Sitrosen tarvikemalli) ei toimi. Seuraavaksi kokeillaan alkuperäisen korjausta Burtonin korjaussarjalla. Vanhan kumit oli kyllä oli kyllä väsähtänyt, joten jotain olin kuitenkin tulkinnut oikein 😉

Päätin samalla kertaa jatkaa hieman kesken jäänyttä äänieristys projektia, ainakin askeleen eteenpäin. Liimailin loput massa äänieristyslevyt paikoilleen rintapeltiin. Melko tuntuu vaikuttavan tuo reikien tukkiminen ja lisämassan tulo rintapeltiin. Homma jatkuu lähipäivinä vielä yläosan huopa levyn kiinnityksellä. Löysin Motonetista kivan itseliimautuvan 9 mm huopaeristeen, jossa on valmiina musta pinta ”julkisivussa”. Tuon kun saan kiinni, niin pääsee tosissaan testaamaan, hiljenikö moottorimelu kuinka paljon?

2014-03-19-20.49.41
Edistystä äänieristyksessä…