1. Möötissä Porin Yyterissä

Mööttisyksy 2014
Mööttisyksy 2014

Tälläiselle uutukaiselle Kiltalaiselle on kerrottu kaikenlaisia tarinoita tästä Kilta perinteitä vaalivasta Kilta tapahtumasta. Sen verran olen luonteeltani utelias, että laitoin ilmoittautumien menemään ja varsinkin kun ajankohta sattui tuolle kumppanillekin sopivaan hetkeen. Näin kesän ensimmäiseksi yhteiseksi tapahtumaksi valkkautui tämä ”kauden” päätöstapahtuma.

Sätkätapahtumasta kun oli kyse, niin matkaan rouvan kanssa lähdettiin tietysti Hertta Rouvalla. Hertan talvilepo alkaa sitten ensi viikon syysloma viikon jälkeen. Matka taittui totuttua rivakammin, mutta miksi? Hertan vanha peltisen ilmanputsarikopan jalka väsyi ja katkesi. Systeemi oli myös jollain tavoin mysteeri, koska kutoseksi muuttamisen yhteydessä oli tehty kaikenlaisia kikkoja. Peltisen putsarin imuaukko on muutettu pyöreästä suuremmaksi soikeaksi ja näin siihen oli saatu sopimaan Giisun imuputki.

Jalan katkettua päätin muuttaa putsarimysteerion alkuperäisen kutosen malliseksi. Perus muovisen putsarikotelon hankkiminen osoittautui odotettua hankalammaksi. Useammalta Kiltalaiselta sellainen piti löytyä, mutta tarkemmassa tarkastelussa ne oli kaikki jollain tavalla viallisia. Jostain puuttui kansi ja jostain jalka. Homma kuitenkin ratkesi edukseen Juridicus Magnificus:n avustuksella. Kiitos Sepon, ehjä kotelo löytyi Lokakuun ensimmäisestä Kossun pajalta.

Kaikenlaisten kiireiden vuoksi putsarin vaihto jäi viime keskiviikko aamuun, mutta itse vaihtui onnistui helposti, ilman vastoinkäymisiä, ihan tuossa parkkipaikalla taivasalla. Torstaina Hy-Rin kahvittelu sai toimia pikaisena koeajona. Siinä vaiheessa en vielä huomannut mitään erikoista, koska isolle tielle ei tuolla retkellä tarvinnut poiketa. Lauantaina sitten nokka kohti Yyteriä. Jossain vaiheessa sitten kiinnitin huomiota mukavan marssivauhdin noustua reilun 5 km/h nopeammaksi. Lisäksi HerttaQ ei hyytynyt kakkostien pieniin loiviin mäkiin lainkaan. Jotain on tapahtunut.

Harjavallassa sitten päätimme poiketa koukkaamassa Nesteeltä kahvit ja sellaiset täytetyt kanaleivät. Kaksi ihmistä tai kuljin kiitäjää miksi meitä sitten voi kutsua sai ruuhkan aikaiseksi. Kahvin ja kahden leivän toimittamiseen tarvittiin yhteensä neljää työntekijää. Kaiken kukkuraksi toinen leivistä jouduttiin ottamaan pakkasesta. Ikäväkseni huomasin vasta matkan edettyä, että toinen leivistä oli ei nyt ihan jäässä, mutta viileä kuitenkin. Päätin samalla tankata Hertan kun kerran huoltiksella oltiin. Tankkaustietoja tuohon Fuelion kännykkäsovellukseen syöttäessä huomasinkin että hyvä kulku ei ole tullut ihan itsestään. Jotain on pielessä kun Hertan kululus näyttää 8.25 l/100 km. Tuosta datasivulta näkee hyvin että jotain on muuttunut. Yhtenä syynä lienee likainen ilmanpuhdistin, sillä Sitroselta tilaamani uusi puhdas ei ehtinyt tulla ja käytössä oli kotelon mukana tullut vanha, melko likainen suodin.

Kaverukset parkissa yyterissä!
Kaverukset parkissa yyterissä!

Mööti riitti oli erikoinen ja perinteitä vaaliva, mutta siitä ei sen enempää täällä. Jokainen kokekoon sen itse Pyhän Andreaksen nimeen, amen. Järjestelyt porilaiset olivat hoitaneet mallikkaasti, ainakin näin ensikertalaiselta siltä tuntui. Äärimmäisen hienona yksityiskohtana pidin ravintolasalin ikkunoiden taakse valokeilassa pysäköidyt kulkimet, hieno idea. Kylpylähotelli Yyterin seisova pöytä erottui edukseen, niistä mihin olin tottunut. Eikä tanssimusiikin hoitaneessa bändissäkään ollut moittimista. Oma tanssitaito valitettavasti on (vielä) sillä tasolla että esiintymiskynnys julkisella paikalla ei vielä ylittynyt. Asia on kyllä työn alla, koska lavatanssin alkeiskursiilla käydään. Tunteja vasta takana muutama, niin ihan ei vielä kaikkia askeleet taivu.

Korkea raati ja poika
Korkea raati ja poika
Meitä Hy-Riläisia aterioimassa!
Meitä Hy-Riläisia aterioimassa!

Kuten paikalla olleet varmaan huomasikin siirtyi väki pikkuhiljaa alakerran karaoke baariin, jossa oltiin sitten niin pitkään että häädettiin. Vielä ennen yöpuulle painumista otettiin kuitenkin muutama pRemiere Love kuva aulassa. Malleina vuorotteli parit Ira-Mika ja Sari-Juha. Kuvien julkaisut odottaa vielä harkintakäsittelyä!

PinUp-Girlsit Porin Möötissä!
PinUp-Girlsit Porin Möötissä!

Sunnuntai

Aamupalan jälkeen olikin ohjelmassa sääntömääräinen syyskokous, jossa jäsenet oli paikalla hyvin runsaalla osanotolla. Merkittävimpinä asioina sääntömuutosten esittely ja muutaman uuden toimihenkilön valinta. Uutena tai uudestaan Oltermannina ensi vuonna alkaa Juha Anttonen Mikkelin jaoksesta.  Skriban tehtävät ottii vastaan Konsta Kivistö Porista. Ottotytöksi ei kun ottopojaksi valittiin allekirjoittanut. Kiitos luottamuksesta! Yritetään tehdä homma niin hyvin kuin osataan.

Paluumatka sujui ilman ongelmia, bensaa palaa edelleen ja päästiin myös nauttimaan ohittelun huumasta. Ohitettavaksi joutui Joel Premierellä ja Helge paku vanhuksella. Niitä jotka ohitti meidät ei voi luetella sivu loppuu kesken.

Kiitos, oli hienoa saada olla mukana möötissä, ensimmäistä kertaa!